Természetes szúnyogriasztó - növényekkel


http://mamamibolt.hu/search?controller=search&orderby=position&orderway=desc&search_query=kullancs&submit_search=

Végre a napok ismét hosszúak, meleg van, strandolhatunk, nyaralhatunk, nyitott ablaknál alhatunk! Egyedül ezek a fránya szúnyogok bírják megzavarni nyugalmunkat, főleg ha a gyerekeket csípik össze és dagadnak óriásira a kis finom puha bőrükön.
Magunk részértől nem nagyon szeretjük a vegyszeres riasztókat, így összegyűjtöttük, hogyan tudod távol tartani a szúnyogokat, kullancsokat - természetes módon!

Citronella

A citronella (Cymbopogon nardus) kicsit a póréhagymához hasonlít. Sokan összekeverik a citromfűvel, mivel a citronella angol neve lemongrass.  Leveleinek erős citromillata miatt nagyon gyakran használják az ázsiai konyhákban is. Gyakran találkozhatsz vele összetevőként a különböző szúnyogriasztókon. Egyszerűen termeszthető is, nagyon magasra meg tud nőni! Teheted cserépbe is és szabadföldbe is. Nagyszerű módja a szúnyogok távol tartásának.



Citromfű

Másik hasznos szúnyogriasztó növény a citromfű. A menták családjába tartozik, nagyon könnyen termeszthető Magyarországon, bírja a rosszabb talajt is, árnyékos helyeket is. Gyorsan nő, szinte már aggresszíven, így talán érdemes cserépbe ültetni. Mellesleg megszárítva isteni teát főzhetsz belőle!


Büdöske

Ez a közismert virág igen jó választás a moszkitók elriasztására is.  Évelő növény, próbáld körülültetni vele a házat, vagy tedd az ablakok alá, hátha nem akarnak átmenni rajta a szúnyogok!
Igénytelen virág, mégis szép és hasznos is!


Bazsalikom

Ezt szeretni fogják a főzőcskéző háziasszonyok, hiszen így dupla haszon az ablakban bazsalikomot termelni! Isteni az illata, de a szúnyogok nem szeretik. Hál'istennek :) Mi nagyon.
Számos fajtája létezik, érdemes kísérletezni. Egyesek szerint a fahéjas illatú a legjobb szúnyogriasztás szempontjából.


Levendula

Azt valószínűleg mindenki tudja a levenduláról, hogy nyugtató hatású, szép virágú, kellemes illatú növény. De azt tudtad, hogy remek szúnyogriasztó is? Egy napos ablakban, vagy kint a kertben is termeszthető, illóolaja is kiváló riasztó! Levendulás balzsamot is kenhetsz a bőrödre, hogy távol tartsd a szemteleneket.


Borsmenta

A legtöbb bogár nem bírja a borsmenta aromáját, így érdemes a ház körül ültetni többfelé. Ha pedig már megcsíptek, a levelét szétmorzsolva és bekenve vele a csípést, enyhíti a viszketést. Bónuszként isteni tea, limonádé és egyéb finomságok is készíthetők belőle.



Fokhagyma

Sajnos a fokhagyma fogyasztása nem tartja távol a moszkitókat, azonban ha ültetsz a kertedbe, az igen! Érdemes a növények közé is ültetni néhány tövet!



Rozmaring

A rozmaring az egyik kedvencem, nem csak gyönyörű, de illatos is. Gyakran használják bárányos ételekhez és halakhoz is. Mindenképp ültess a virágaid közé, vagy tegyél az ablakodba néhány tövet. Odacsábítja a pillangókat de távol tartja a kellemetlen bogarakat. 




Geránium

Ez a csodaszép virágú növény szintén jó választás a szúnyogok ellen. Akár függő cserepekben is jól megvan, a lelógó szárakon nyíló virágok gyönyörűek és jó szúnyogriasztók!




Ahogy látjátok számos növény van, ami segít távoltartani a szúnyogokat, bogarakat. Ha nincs módod ilyen növények tartására, termesztésére, jó választás az illóolajokból készült szúnyogriasztó, kullancsriasztó, természetesen csakis tiszta olajokból!
Naturamia aromakeverékek jó választás:

Kullancs off olaj (kiszedéshez)

A megelőzéshez:
No Bugs Babylegs lábszárvédő, karvédő
BugsLock kullancsriasztó karkötő


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése