Merinó gyapjú - pihentetőbb éjszakák

Jobban alszanak a babák merinó gyapjúban?

A Sydney Egyetem kutatása szerint a babák alvása hosszabb, mélyebb, könnyebb lecsendesedéssel és kevesebb felsírással jár, súlyuk is jobban nő, ha a hőháztartásuk szabályozva van alvás közben. Nagyon érdekes!

Amiért ez "Gyapjú tanulmány"minket, szülőket érdekelhet:
  1. Hőmérséklet szabályozás - azaz nekünk szülőknek nem kell aggódnunk azon, hogy a baba fázik, vagy túlmelegszik.
  2. A kisbabák (is) jobban alszanak, ha a hőmérsékletük egyenletes. A merinó gyapjú természetből adódó tulajdonságai pedig pontosan ebben segítenek a testnek, hogy megtartsa a hőegyensúlyát a hő és a nedvesség tekintetében.
  3. A tanulmányok kimutatták, hogy a természetes gyapjúból készült hálózsákok jobbak a baba kényelmét és  egészségét tekintve, mint a szintetikus anyagú hálózsákok. 



Merinó gyapjú tulajdonságai

- A merinó párafelvevő képessége 80-szor magasabb, mint például egy szintetikus poliészter vagy polár anyagé. (más szóval a baba nem izzad be a hálózsákba)

- A merinó gyapjú légáteresztő képessége alacsonyabb, azaz megakadályozza, hogy a testet körülvevő meleg levegő elvesszen, így a baba kevésbé fázik.

Ez a kombinált hatás az ami melegen tart és megakadályozza az izzadást.


Számunkra, szülők számára ez annyit jelent, hogy ha tudatosan vásárolunk hálózsákot, tudnunk kell, hogy a piacon levő számos szintetikus anyagból készült cuki hálózsák nem biztos, hogy a legjobb választás. Tudatos szülőként kerüljük ezeket az anyagokat.
Disana gyapjú hálózsák
Válassz biopamutot vagy merino gyapjút a kisbabádnak!

A mamamiboltnál a visszajelzéseink ami a merinó gyapjút illeti, igencsak inspiráló számunkra. A szülők imádják, s mivel az ára magyar viszonylatban aránylag magas, az első darabnál óvatosabban vásárolják a szülők, de utána mindig visszatérnek egy újabb darabért, s nagyon kedves ajánlásokat kapunk.

NÉZD MEG HÁLÓZSÁKJAINKAT ITT

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése