Miért dobd ki az eldobható popsitörlőket!

Belefáradtál abba, hogy kemény pénzeket dobjál ki eldobható popsitörlőre, hogy szó szerint kidobhasd a szemétbe?  Megértem. Sokezer anyuka ugyanezt érzi, elhiheted! Nemrégiben napvilágot látott egy eldobható popsitörlő teszt, melyben sajnos sorra megbuktak a nagyobb márkák, mindben találtak mérgező anyagokat. 
Panaszkönyv című műsor videója a teszteredményekről: ITT

Mit szólnál, ha azt mondom van jobb módja a baba ápolásának és még rengeteg pénzt is megtakaríthatsz vele? 

Ez pedig egyszerűen és nagyszerűen : újra és újra használható puha textil popsitörlők.

Miért használtam én újrahasználható textil popsitörlőket és miért használj Te is azt:

1. Pénzt takarítasz meg az újra és újra használható popsitörlőkkel

Pontosan és nem is keveset. Ha textil popsitörlővel tisztogatod a babád puha popsiját, azon kívül hogy sokkal kellemesebb neki, sokezer forintot takarítasz meg évente. (Jobb minőségű törlőkendőből 4000 ft/ hó, 48ezer ft/év, ha belegondolok ez az átlagos 3 év alatt akár 150ezer forint is lehet) Ha textilt veszel például bambusz Pop-in törlőket, amik kézreálló méretűek, extrém puhák és nagyon jó nedvszívásúak, vagy például az ImseVimse kicsit nagyobb biopamut puha törlőit, egy havi eldobható árából a legjobbat kapod és kész, nem kell többet rá költeni. Csak használd, mosd, használd újra és újra. 
A megtakarított pénzt pedig költsd valami kellemesre, például egy wellness hétvégére a pároddal például itt mert bár még nem voltunk itt, de fantasztikus helynek tűnik:  Naturahill

ImseVimse svéd biopamut törlő

2. Környezetbarát 
Mosható popsitörlőt használni igen környezetbarát dolog, hiszen nem növeled tovább a Földünk szeméthegyeit. Egyszerűsíted is az életed, míg a természetet óvod. 

3. Sokoldalú felhasználás
El tudod képzelni, hogy megtartod az eldobható popsitörlőidet miután a gyerekek már kinőttek a pelenkából? Nem, igaz?
Hát a mosható törlőkendőkkel pedig ez a helyzet, mivel nem csak a puha babapopsi törlésére alkalmasabb. A kezek, orrocskák törlésére még jó sokáig használhatók, sőt a konyhában is a pultot, mosogatót letörölni, port törölni isteni!  Sőt én plusz nedvszívónak is használtam a pelenkába, ha épp nem akadt más a kezembe. Borogatást tehetsz vele a gyermeked lázas homlokára, vagy épp ecettel bekenve a csípéseire. A Pop-in bambuszos törlői pont az ideális méret!
Ha nagyobbat szeretnél, az ImseVimse törlőit ajánljuk.

Pop-in bambusz törlők, kép forrása OzBabyTrends

  
4. Az újra használható popsitörlők használata azt jelenti, távol tartod a ronda vegyszereket a baba bőrétől 
Szülővé válva fontossá válik, hogy a gyermekünk egészségesen nőjjenek fel, minél kevesebb vegyszerrel bombázzuk a testüket. Miért rizikózzunk akkor az eldobhatókkal, mikor a jóégtudja mi minden van bennük.
A textilek pamutból vagy bambuszból készülnek, anti bakteriálisak és zéró vegyszert tartalmaznak. 
Tehát nyugodtan használhatjuk őket, mivel a baba érzékeny bőrét nem gyengítjük.

 
5. Sosem fogy el
És ez bizony fontos! Ha egy jó kis éjszakai csomag kipucolásakor elfogy a popsitörlő, igen jó kis kihívás. 
Ha textilt használsz, mindig lesz otthon kéznél. Még ha mind a mosásban is van, egyet még kézzel is ki lehet mosni seperc alatt. 


6. Jobban működik
Igen csalódott voltam az első fiamnál, hogy egy popsitörlésre bizony nem elég egy kendő az eldobhatóból, de sokszor 3-6 darab is elhasználódik, mire tiszta lett a popó. Textillel sokkal könnyebben, nem szétkenve törölheted le a legszétkenődöttebb cuccot is :).
Jaaa és még a kezed sem lesz olyan!!! Nem lyukad át, nem csúszik a kezeden és mázgálja szét rajta amit nem kéne....

Kikko bambuszos popsitörlő

7. A babának is jobb
Ezt első helyre is írhattam volna, mert igenis fontos. A hideg nedves helyett, puha langyos textil törli a hátsóját a babánknak. Te melyiket szeretnéd jobban? (bár csekély 10ezer forint ellenében ma már popsitörlő-előmelegítőt is vásárolhatsz.. hahaha, vajon tényleg megveszi ezt valaki??)


Pop-in bambusz törlők
Magad is elkészítheted, csupán jó alapanyagra van hozzá szükséged! Pamut és bambusz méterárunkat ITT találod.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése